Online daten is nu populairder dan ooit tevoren. Zeker in het huidige corona klimaat waarin mensen wereldwijd worden beperkt in hun fysieke contacten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat dit voor de allereerste keer de beste manier is waarop mensen elkaar ontmoeten. De voordelen zijn talrijk – het is een gemakkelijke manier om je “dating” -netwerk uit te breiden buiten je sociale en professionele kringen, en je zult waarschijnlijk intrigerende mensen ontmoeten die je anders nooit zou hebben ontmoet. Maar is online daten veilig? Het heeft tenslotte ook een donkere kant. Een studie wees uit dat ongeveer 81% van de online daters liegt over hun leeftijd, gewicht en lengte in hun profielen, een andere vond uit dat 30% van de singles op Tinder daadwerkelijk getrouwd is.

Helaas maakt niet iedereen hun relatiestatus zo duidelijk en sommige mensen zijn op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd terwijl hun partner weg is. Romantische oplichting is een bloeiende zaak, mede dankzij de stijgende populariteit van online dating. Maar maak je geen zorgen. Dit artikel levert essentiële tips om online dating een veiligere ervaring te maken – zodat je met vertrouwen op Tinder of andere bij aanbieders kunt swipen.

Herken de waarschuwingssignalen van een oplichter
Oplichters zijn er en helaas zorgen datingsites en apps voor een doelgerichte omgeving. In feite meldden meer dan 21.000 slachtoffers in 2019 meer dan €143 miljoen te hebben verloren, waardoor romantische scams de meest voorkomende vorm van consumentenfraude zijn. Volgens de politie richten internetoplichters die op doelwitten op datingsites vissen, zich vaak op vrouwen die onlangs zijn gescheiden of weduwe zijn. Met andere woorden – emotioneel kwetsbaar. Meestal zijn die slachtoffers zowel geschoold als computervaardig, en toch worden ze nog steeds opgelicht, vaak voor honderdduizenden euro’s.

Overweeg om een ​​betaalde datingsite te gebruiken
Hoewel je er misschien nog steeds een paar tegenkomt, helpt het betalen van een abonnement om berichten uit te wisselen het aantal nepprofielen te verminderen. Sommige bronnen schatten dat 10% van de nieuwe accounts op gratis datingsites nepprofielen zijn die zijn opgezet door oplichters. U zult waarschijnlijk ook merken dat mensen meestal serieuzer zijn om dingen offline te halen, omdat ze geld in het proces hebben geïnvesteerd.

Als het op een eerste date aankomt, zet dan uw veiligheid op de eerste plaats
Er zijn 5 basisregels voor de eerste date die elke vrouw moet volgen, vooral als het gaat om iemand die je online hebt ‘ontmoet’:
Regel # 1: ontmoet altijd ergens in het openbaar. Deze voorwaarde zou niet onderhandelbaar moeten zijn. Sommige jongens of meisjes stellen misschien voor om bij hem of haar thuis een maaltijd voor je te koken, maar zelfs als hij of zij de puurste bedoelingen heeft, is het vanuit het oogpunt van persoonlijke veiligheid echt niet verstandig. Als je elkaar ontmoet op een openbare plek, is het ook veel gemakkelijker om de avond vroeg af te sluiten als je denkt dat de date niet goed gaat. Je kunt jezelf altijd excuseren om naar het toilet te gaan en rechtdoor de deur van het restaurant uit te lopen.