Als single is het niet altijd eenvoudig om uit te gaan. Want ja, natuurlijk zijn al je vriendinnen getrouwd, verloofd of op zijn minst verliefd! Wanneer zij naar hun man, hun huisje, tuintje en boompje gaan, blijf jij alleen over en kan je bijna niet anders dan ook naar huis gaan. Maar wat als jij nu zin hebt om je nog wat te amuseren, te dansen en misschien nog wel enkele nieuwe mensen te ontmoeten? En dat met een niet al té hoog budget.

Mogelijkheid één: je vriendinnen toch overtuigen nog eens uit te gaan zoals vroeger en veel goedkope pintjes drinken.
– Oké geen optie dus… Hun interesse is natuurlijk 180° gedraaid.
Dan maar de plaats zoeken waar alle andere singles zitten. Het kan toch niet dat iedereen altijd maar thuisblijft?
Maar waar gaan al die andere vrijgezellen van je leeftijd dan naartoe? Dat is natuurlijk nog maar de vraag…

Tot nu toe is er nog geen specifieke plaats waar singles samenkomen om elkaar te ontmoeten, nog eens echt uit de bol te gaan en vooral, waar het drinken geen stukken van mensen kost. Wel is het zo dat singles sneller op café zullen gaan dan getrouwde stellen. Zoek dus iemand die ook single is van hetzelfde geslacht (ja, er zijn zo genoeg mensen) en ga op tocht! Ga enkele deftige café’s binnen waar niet al te veel jeugd zit en wie weet komt er nog wel een leuk gesprek uit de bus en misschien zelfs een traktatie! Dan slaag je echt wel twee vliegen in één klap.

Vooral in steden zijn er dergelijke cafeetjes te vinden. Stel jezelf even voor dat je een single man was, waar zou je dan vooral naartoe trekken? Inderdaad, ergens waar het bier niet te duur is. Het is dus helemaal niet nodig naar de decadentste bar in heel de stad te gaan, want daar zal zeker niet het juist volk zitten.

Ook is het het best om in het weekend uit te gaan, dan heb je meer kans op een gezellige sfeer dan in de week. De café’s en bars zitten in het weekend gezellig vol.

Ben je een fan van een lekkere, verfrissende cocktail in de zomer? Ga dan langs bij speciale evenementen. Vaak bieden ze hier wel een korting aan. Bijvoorbeeld: één cocktail betalen, de tweede gratis. En zo kan het al direct heel gezellig worden! Maar niets gaat erboven dit zelf te maken. Even naar de kruidenier en de beste Mojito is direct klaar. Waarom zou jij naar een feest gaan, terwijl je zelf het feest kan starten? Bouw een toffe zomerbar en nodig al je vrienden uit! Zo kan de avond niet meer stuk.

Aldus, genoeg mogelijkheden om op een budgetvriendelijke manier uit te gaan. En als je als het echt niet gaat, laat je het feest toch gewoon naar jou komen?