Opnieuw vlinders voelen fladderen in je buik, je met moeite kunnen concentreren omdat je met je gedachten voortdurend bij één persoon bent, het is van alle leeftijden. Weer verliefd worden, net als vroeger, kan zelfs als je honderd bent. Met dàt verschil dat je een bepaalde levenswijsheid vergaard hebt die je niet kunt wegcijferen. Daardoor zul je anders gaan reageren maar het gevoel van verliefdheid zelf, dàt blijft onveranderd.

Het is niet uitgesloten dat je op latere leeftijd nog iemand ontmoet die je hart sneller doet slaan en je adem doet stokken. En ook al had je het gevoel dat ‘de vrouw van je leven’ slechts een mooie herinnering is en, acht je de kans onbestaande dat je opnieuw iemand zou ontmoeten die je dat gevoel geeft, kan het je overkomen. Wellicht ga je matiger zijn met berichtjes sturen dan jongeren. Misschien moet je rekening houden met kinderen of kleinkinderen in je planning maar, verliefd worden en alle emotionele gevoelens die daar bij komen kijken, daar blijf je niet van gespaard.

Wanneer je de online datingsites bekijkt, zie je heel wat vijftigplussers tussen de profielen. Wellicht wordt niet iedereen verliefd en is het ook niet ieders bedoeling maar, het is wel een teken dat er op die leeftijd genoeg mensen zijn die de deur openzetten naar een nieuwe relatie. De kans bestaat dat je jezelf hebt voorgenomen om nooit meer verliefd te worden maar, de kans dàt het je weer overvalt hou je niet tegen. Verliefd worden is een chemische reactie in je hersenen die aangestuurd wordt door al jouw zintuigen en, dat proces stop je niet met de rede.

Het volstaat niet om ‘nee’ te denken als je iemand ontmoet die al jouw boxen aantikt. Het is niet genoeg om niet te willen en het gevoel te negeren. Je hart geeft nu de commando’s, niet je brein. En ook al gebeurt de aanmaak van dopamine niet meer optimaal, toch is verliefde gevoelens krijgen op latere leeftijd echt een feest. Je voelt je plots een pak jonger, je loopt te stralen, je bent helemaal vrolijk én je bent op een leeftijd waarop je jezelf niet meer hoeft te bewijzen. En vooral dat laatste geeft een zalig gevoel!

Al naargelang jouw leeftijd en gezondheidstoestand is seks misschien iets wat niet meer of minder goed lukt maar, dit doet niets af aan de gevoelens die je hebt. Je leerde lessen uit eerdere ervaringen zodat je ook niet meer dezelfde fouten zult maken dan wanneer je een verliefde puber was. Waar je wél op moet letten is dat je het nalaat om je nieuwe liefde te vergelijken met partners uit je verleden. De nieuwe kans grijpen en mateloos van genieten alle vlinders en verliefd gekriebel in je buik doet je beseffen dat je nog steeds de moeite waard bent.